Ademtherapie bij hyperventilatie

Een goede ademhaling is belangrijk voor het optimaal functioneren van lichaam en geest. Heb jij klachten van hyperventilatie, dan helpen ademsessies om de spanning in jouw systeem los te laten en helemaal tot rust te komen. Om te weten hoe dit werkt, is het belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt, als je hyperventileert.

Wat is hyperventilatie?

Bij hyperventilatie adem je te hoog en te snel in de borst in. Je trekt hard aan de inademing, maar die komt niet goed door en voelt niet vullend. Je blijft benauwd. Tijdens de uitademing duw je te hard, je laat dus niet echt los, en je uitademing is kort, omdat je snel weer wilt inademen vanwege je benauwdheid. Simpel gezegd, er is een disbalans tussen je in- en uitademing. Er ontstaat daardoor ook een disbalans in je bloed tussen de hoeveelheid zuurstof en kooldioxide. Je hebt te veel zuurstof in je bloed en te weinig kooldioxide. Je lichaam reageert hierop door steeds meer stresshormonen (adrenaline en cortisol) aan te maken en dat zorgt er weer voor dat je gespannen blijft. Vaak is het zo dat hyperventilatie leidt tot stress, paniek en angst. Het is ook zo dat stress, paniek en angst leiden tot hyperventilatie. Fysieke klachten die vaak voorkomen bij hyperventilatie zijn:

  • Tintelingen en een droge mond
  • Hoofdpijn en misselijkheid
  • Pijn op de borst en hartkloppingen
  • Benauwdheid en duizeligheid

Door deze klachten neemt jouw angst alleen maar toe en dat vergroot de kans op weer een aanval van hyperventilatie. Voorkom dat je in deze vicieuze cirkel blijft zitten en maak gebruik van mijn expertise en persoonlijke benadering. Ik help je om jouw ademhaling weer onder controle te krijgen met de inzet van een aantal simpele ademtechnieken. Er is een adem truc die ik je kan leren als je een hyperventilatie aanval voelt opkomen of er midden in zit, en verder zal ik met je werken om je natuurlijke ademhaling te herstellen. Waarschijnlijk is het ook nodig om je angst en paniek te onderzoeken en te leren reguleren.

Adempatroon veranderen

Het veranderen van je adempatroon is de sleutel tot succes. Bewust ademhalen zorgt namelijk voor de aanmaak van gelukshormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je heel gemakkelijk positief denkt en dat heeft zijn uitwerking op je gehele gestel. Via coaching en ademsessies of het volgen van sessies worden jouw levensvreugde en levenslust bevrijd en na elke sessie ervaar je een gevoel van gelukzaligheid en extase. Van nature is onze levensenergie namelijk vol van bewustzijn, vrede en liefde en deze positieve eigenschappen brengen we bij ademtherapie weer naar de oppervlakte. Wil jij ook ervaren hoe ademtherapie bij hyperventilatie jou helpt?

Contact opnemen

Neem contact met mij op en vertel me waarmee ik jou kan helpen. In veel gevallen wordt begonnen met een kennismakingssessie. Dit is een goede manier om te kijken of coaching of een ademsessie voor jou de beste manier is om van je klachten af te komen. Ademtherapie bij hyperventilatie vraagt om toewijding van jouw kant. Alleen dan maak je de groei en ontwikkeling door die zorgt voor een blijvend resultaat. Ik sta je op een deskundige manier bij zodat jij weer goed in je vel komt te zitten.