Ademtherapie bij stress

Wanneer je stress ervaart, heb je vaak te kampen met nervositeit, een gevoel van onrust in je lichaam en geest en is piekeren eerder regel dan uitzondering. Hoe langer dit aanhoudt, hoe meer het jouw leven ontwricht. Je hartslag stijgt en daarmee ook je bloeddruk, je gaat slechter slapen en door de vermoeidheid word je prikkelbaar. Van ontspanning is dan absoluut geen sprake meer.

Als de dingen niet meer werken waar je vroeger lekker ontspannen van werd, zoals een wandeling in de natuur, een dagje sauna, muziek luisteren etc. Als die geen effect meer hebben op je, als je niet meer zelf de rust en kalmte in je denken en in je lichaam kunt creëren, kom dan nu in actie en laat mij je ondersteunen met ademtherapie.

Ontspanning

Spanning en stress voelen eigenlijk nooit goed, dus bij langdurige chronische stress maken we meestal eerst onze adem klein en/of we houden onze adem in. Hoe minder je ademt, hoe minder je voelt. Dat werkt op korte termijn wel heel even, maar op de lange duur gaat dit fout. Er ontstaat een tekort aan zuurstof. Dit leidt ertoe dat je lichaam stresshormonen aanmaakt, die jou niet helpen te ontspannen.

Door je adempatroon te verbeteren ontstaat een nieuwe situatie. Door de bewust verbonden ademhaling maak je endorfine aan. Dit zijn natuurlijke gelukshormonen die je doen ontspannen in lichaam en geest. Het wordt dan ook ineens weer makkelijk om positief te denken. Dan worden je sessies – en je leven – een stuk leuker en makkelijker!

Levensvreugde

Het volgen van ademsessies zal je levenslust en levensvreugde bevrijden die eerst opgesloten zaten onder je angst, je ongemak, je stress, je burn-out. In een ademsessie bevrijd je je bevroren levensenergie!

Ademhaling herstellen

Ademtherapie bij stress is een goede manier om de ontregeling van je lichaam te stoppen en je ademhaling weer op de juiste manier te laten verlopen. Bij langdurige stress is je ademhaling verre van ideaal. Dit maakt dat je klachten ontwikkelt en onnodig veel energie verbruikt, terwijl je niet of nauwelijks nieuwe energie oplaadt.

Ik bied ademtherapie aan op individuele basis. Zo is er alle tijd om jou precies te begeleiden in wat je nodig hebt en ligt alle focus bij jou. Ik zal je helpen je inademing te verbeteren: kom en leer meer energie op te nemen met elke inademing. Ook zal ik je leren je uitademing te verbeteren: kom en leer meer stress en spanning los te laten met elke uitademing.

Verder kijken we natuurlijk ook welke overtuigingen, zorgen en gedachten je hebt die mede leiden tot de stress. Wat kun je anders denken, doen en voelen? Stressvolle gedachten leiden tot een gestresste ademhaling. Leer daarom hoe je op een rustige, diepe en regelmatige manier kunt ademhalen.

Ademsessie

Je ademhaling heeft direct effect op je lichaam, je emoties, je denken en je energie. Een goede ademsessie herstelt de balans tussen al die aspecten van jou. Hierdoor ga je echt ervaren hoe alles in jou samenwerkt en hoe dat van invloed is op het leven dat je nu leidt.

Ademsessies leiden dan ook tot een diep zelf-inzicht en daardoor wordt het makkelijk en zelfs leuk om jezelf en je leven te veranderen. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, is ook de inzet van een aantal andere methodes mogelijk, zoals:

  • Qigong
  • Yoga
  • Emotioneel Lichaamswerk (Bio-Energetica)
  • Voice Dialogue

Contact opnemen

Wil jij op een natuurlijke manier van je stress verlost raken met ademtherapie? Neem dan contact op om hiervoor een afspraak te maken.