Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om relaties aan te gaan? Hou je andere het liefste op afstand? Of wacht je rustig af? Voel je je soms onveilig in een relatie? Wijs je de ander al af voordat je je durft te verbinden? Twijfel je continu of dit nu echt de juiste partner is? Heb je last van van claimend gedrag of jaloezie vanwege je onzekerheid? Als je dit zo leest en je herkent het een en ander dan kan het zijn dat je hechtingsproblemen hebt.

De oorzaak van je hechtingsproblemen kun je meestal terugvinden in je jeugd. En dat begint met de relatie met je ouders of andere verzorgers die je als kind had. Als deze band om wat voor reden dan ook (deels) verstoord is geraakt, dan kun je op latere leeftijd problemen ervaren als het gaat om relaties aangaan en onderhouden. Dit geldt niet alleen voor partner-relaties maar ook voor relaties in je professionele leven. Juist als je een leidinggevende functie bekleedt, kan er veel druk komen te staan op de relatie met een collega. Hechtingsproblematiek ontstaat onbedoeld, meestal was één van je ouderfiguren of soms beiden emotioneel onvoldoende beschikbaar. Daardoor zijn wellicht ook jouw behoeften toen je klein was niet goed vervuld.

Samen gaan we aan de slag om je inzicht te geven in de patronen uit je jeugd die nog steeds van kracht zijn. Je onderzoekt en ontdekt hoe gebeurtenissen uit het verleden hebben geleid tot overtuigingen en gedragspatronen. Je leert deze patronen te herkennen en te veranderen. Je leert hoe je gezonde relaties kunt aangaan. Verder werken we aan het versterken van je zelfvertrouwen. Zo ontwikkel je een positiever zelfbeeld en kun je met meer vertrouwen leuke verbindingen en vervullende relaties aangaan.

Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.