Mijn methoden

Pak je kracht terug, het is immers van jou! Ik bied tal van methoden en technieken die stuk voor stuk gericht zijn op het verminderen van klachten, het hervinden van persoonlijke kracht en het ervaren van individuele bevrijding.

Individuele therapie en groepstherapieën

Vanuit de wens om zoveel mogelijk cliënten te helpen, bied ik zowel individuele therapie als groepstherapieën aan. Zo is er altijd een vorm van hulp beschikbaar die past bij wie jij bent en wat jij nodig hebt om weer in contact te komen met jezelf.

Individueel ademsessies

Ik bied individuele ademsessies voor iedereen die op zoek is naar een blijvende, positieve transformatie. De manier waarop je ademt, is onlosmakelijk verbonden met wie je bent, hoe je je voelt, wat je denkt, hoeveel energie je hebt, etc. De adem vindt immers zijn weg door alle vier je “lichamen”: mentaal, fysiek, energetisch en emotioneel. Je adem is verbonden met je hele wezen.  Als jij je adem verandert, verandert alles in jou.

Groepslessen

Op diverse locaties kun je wekelijkse groepslessen volgen bij mij. Hierbij gaat het om:

  • Qigong & Meditatie
  • Yoga

Daarnaast bied ik ook het volgende aan:

  • Ademcirkels (5 bijeenkomsten)
  • Losse workshops (ook op aanvraag)

Qigong & Meditatie

Wanneer je Qigong beoefent, doe je energie-oefeningen. Qi staat voor energie en Gong staat voor oefening. Je activeert en vermeerdert de stroom van energie in je lichaam, je leert de energie bij je te houden en je leert ook energieën los te laten die je niet langer nodig hebt. Tijdens deze lessen worden sierlijke bewegingen langzaam en met je volle aandacht uitgevoerd.

Vaak worden adem en beweging op elkaar af afgestemd; je beweegt op het ritme van je in- en uitademing. Qigong brengt je lichaam en geest weer met elkaar in verbinding, in balans. Je activeert de stroom van je levensenergie en je komt in een diepe staat van ontspanning, vrede, verzachting en stilte. Meditatie is een integraal onderdeel van de Qigong en daar geven we dan ook aandacht aan. Er zijn zittende, staande en bewegende meditaties.

Yoga

Yoga brengt beweging en meditatie samen. Yoga heeft een meer fysieke benadering en inspanning, waar Qigong meer over energie, moeiteloosheid en ontspanning gaat. Afhankelijk van de yogavorm werk je aan kracht, flexibiliteit en balans. De meeste vormen van yoga zijn fysiek inspannend. De fysieke inspanning leidt tot fysieke en mentale ontspanning. Intensieve en actieve bewegingen worden afgewisseld met stille, zachte en rustige bewegingen. Je inspanning leidt tot ontspanning. Door regelmatige yoga beoefening creëer je kracht, balans, souplesse, en rust in lichaam en geest.

Ademcirkels

In vijf  bijeenkomsten werk je met de vijf sleutels tot Geluk, die leiden tot Acceptatie, Vrede, Vreugde, Dankbaarheid en Gelukzaligheid! De vijf sleutels tot Geluk zijn de vijf elementen van de rebirthing ademhaling. Je bestudeert de vijf sleutels en past ze toe in je ademsessies. Daarnaast beoefenen we enkele pranayama’s (adem oefeningen) uit de yoga die je enorm zullen helpen je adem verder te openen. Je bent specifiek gericht op het onderzoeken van je adempatronen en het verbeteren van je ademhaling. Dit leidt als vanzelf tot diepe inzichten en transformaties op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Losse workshops

Soms is het fijn om een losse workshop te volgen en op die manier kennis te maken met mij en mijn manier van werken. Als je al vaker individuele sessies hebt gedaan is het ook fijn om van tijd tot tijd deel te nemen aan een workshop en zo je adem een APK te geven.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.