Psychodynamische therapie Nieuw-Vennep

Sinds een tiental jaren is psychodynamische therapie een begrip geworden. Dit is een holistische therapie waarbij dynamisch wordt gewerkt met lichaam en gevoelens, emoties, gedachten en gedrag. Het is het spel der krachten in de werking van de ziel.

Bij Psychodynamische therapie Nieuw-Vennep combineren we verschillende technieken uit diverse therapieën. Bij psychodynamische therapie worden allerlei gedachten, gevoelens en ideeën van de cliënt dynamisch, dus actief en continu, in beweging gezet om bewustzijn, om inzicht te creëren in eigen functioneren. We kijken naar overlevingsstrategieën, overtuigingen, gedrag, blokkades, kwaliteiten, valkuilen, welbevinden etc. In psychodynamica worden methoden uit het ademwerk en lichaamswerk veelvuldig ingezet. 

Inzicht is nodig om je worsteling aan te pakken

Wat je niet (her)kent, kun je ook niet aanpakken of oplossen. Door de kennis die je met de psychodynamische benadering opdoet, krijg je inzicht in de relationele en psychische problematiek van vroeger en van nu.

Ik kan je helpen om inzicht op te doen hoe de relaties met je ouders en belangrijke anderen doorwerken in je zelfbeeld, de rol die je je zelf oplegt in je huidige leven en hoe je omgaat met verwachtingen van anderen, privé en in je werk.

Inzicht in jezelf en in jouw rol en relaties

Het gaat er in deze benadering om dat je weet en doorvoelt, hoe er met je omgegaan is in je jeugd, wat je rol is geweest en hoe er met je grenzen en verlangens is omgegaan. Zo hebben velen van ons te veel de rol van de redder. Als we de ander niet redden, voelen we ons schuldig. Of hebben we het gevoel van te kort schieten of schaamte, wat we ook presteren.

Door het verwerven van inzicht in hoe de relaties met je ouders en andere belangrijke personen je gevormd hebben, is het mogelijk om helderheid in je relaties in het hier en nu te creëren. Je gaat inzien welke onbewuste (kern)overtuigingen jij hebt over wie je bent, wat je rol is en wat die zou moeten zijn. Je houdt jezelf tegen het licht, en kiest nieuwe gedachten, overtuigingen en manieren van zijn die jou meer vervulling geven in je leven. 

Afspraak bij psychodynamische therapie Nieuw-Vennep

Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je bij psychodynamische therapie Nieuw-Vennep graag

Dan kunnen we samen zien wat er speelt en welke therapievorm bij jou past. Laten we kijken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden in dit helende proces. Ik zal mijn best doen om je vanuit mijn ervaring te helpen, aan te moedigen en te begeleiden.